Bröllopsoutfits som vi vill återanvända

Ibland kanske man tillbringar hela sitt liv med att drömma om sin bröllopsklänning, som mest troligt kommer att förändras både i stil och med detaljer över åren.

Minnen som vi vill spara

Kan enkelt vara hållbart? Eller elegant för den delen? Vi längtar efter något som vandrar över tiden. En känsla eller en design som kan representera våra personligheter på ett sätt som är bekvämt för oss. Vi vill tänka långsiktigt och använda de klädesplagg vi älskar, om och om igen. Helst ska de kunna passa till flera tillfällen. Varför har vi då ett utgångsdatum på våra bröllopskläder?

Oftast får dem ett affektionsvärde, som skimrar i våra tankar, när vi blickar tillbaka på vårt bröllop eller planerar ett kommande. Ett skimmer som vaggar i tidlösheten och som gärna får vara återanvändbar. 

Shona-Joy_2020_12.jpg Design: Shona Joy
 

Enkelt är elegant och hållbart

Det har vi insett nu. Klassiska silhuetter som möter det enkla, kan vara både feminina och löst sittande. Vill du kunna glänsa i din bröllopsklänning, flera gånger om? Kanske med en ny håruppsättning eller gå på en tillställning, med annorlunda skor? Vi är totalt hänförda av den Australiensiska modedesignern Shona Joy’s design, som ger dig ett utrymme att skapa ditt eget lyster på och passar galant att använda även utanför bröllopet.

Shona-Joy_2020_8.jpg Design: Shona Joy
 

Stilig utan att vara pompös

Alla brudar är såklart inte lika i vad de vill ha. Vi tror att många vill fortsätta att glänsa i sina brudklänningar, men det kanske inte är det smidigaste med en pampig slöja och kjol. Från att designa klänningar för brudtärnor till sin senaste samling, lyfter hennes kollektion den moderna bruden och den alternativa brudstilen. Shona Joy tar oss tillbaka till 70-talets Bondi Beach, med sitt himmelska hantverk. Det är härligt att få vara såhär avslappnad och ändå så vacker, med en finess, som går hand i hand med traditionell bröllopsklädsel.

Shona-Joy_2020_2.jpg Design: Shona Joy
 

Vad är väl en bal på slottet, när man kan skimra i evigheten?

Enkelt, kan alltså översättas till byxdress och klänningar mjuka och lyxiga tyger i siden, med en touch av en miljöinriktad varaktighet.

Din bröllopsdag är din dag och i ett ögonblick, så är den dagen evig. Den slutar alltså inte där, vår personliga stil är evig. The same goes for your wedding dress.

Shona-Joy_2020_6.jpg Shona-Joy_2020_10.jpg Shona-Joy_2020_1.jpg Shona-Joy_2020_5.jpg Shona-Joy_2020_4.jpg Shona-Joy_2020_9.jpg Shona-Joy_2020_7.jpg Shona-Joy_2020_11.jpgShona-Joy_2020_0.jpg Photographer: Jessica Ruscoe Design: Shona Joy