Bröllopstrenderna 2021

Snart är året 2020 förbi och många av oss undrar nog hur nästa år, och åren därefter, kommer att se ut. Pusta ut ett tag, krama om varandra, ring dem ni älskar och var stolta över att ni tagit er ända hit. Häng med när vi smygkikar på nästa års sprakande bröllopstrender, och kom ihåg, förändring kan komma med något gott!

Mindre bröllop med större närvaro

Mikrobröllop — en trend vi kommer se mycket av framöver. Mängder av bröllopsplatser som tidigare sågs som borträknade och för små, är helt plötsligt drömmiga kandidater till att få bjuda in till ett intimt och vackert firande av er kärlek.

shutterstock_5.jpgFoto — Night Birds Agency 

Med ett litet mindre bröllop, kommer också en mer familjär känsla. Att anpassa dekor och möbelarrangemang efter en känsla av trygghet och “hemma” är också någonting som kommer mer och mer 2021. Varför inte gifta er i ert sommarhus, eller i ert hem med era absolut närmaste?

Ute är det nya inne

Era, och era gästers säkerhet kommer såklart först — var på den säkra sidan och planera för ett utomhusbröllop. Oavsett om ni gifter er på våren, sommaren eller mitt i vintern finns det fantastiska möjligheter till ett magiskt firande utomhus. Arrangera vackert i naturen med blommor och växter i fokus och glittrande lampor i träden. Eller varför inte s’mores och varm choklad framför en mysig brasa, när snön stilla faller likt glitter över er?

Roc.jpg Foto — Rock My Wedding


Vackert avskalat, eller lekfullt och färgstarkt

De rosa bröllopen är påväg bort och vi ser istället i mer avskalade naturnära toner i fokus. Eller — helt tvärtom. Färger som står i tydlig kontrast är också en stor trend, i allt från brudtärneklänningar, till dekor och blomsterarrangemang. Färg är det nya vita! Inte bara sprakar det lika levande som er kärlek, det känns även helt rätt att gå ifrån de klassiska teman som bröllopstrenderna tidigare varit influerade av. Om starka färger känns lite skrämmande, välj en pastellpalett för en mjukare framtoning.

 
Våga ta inspiration från er egen inredning- eller klädstil för att få ert bröllop att verkligen kännas ni. Ert bröllopstema behöver inte vara särskilt från er vanliga estetik bara för att det ska utstråla just bröllop.
 

En avslappnad och naturlig bröllopslook

Naturliga, utborstade lockar eller en slarvig uppsättning med en avslappnad känsla är helt rätt 2021! Det klingar också väldigt bra med de andra trenderna för året som kommer, där mindre bröllop med en mer personlig känsla går först. Att gå för en mer minimalistisk look är allt annat än tråkigt — låt dig inspireras av Meghan Markles eleganta look. Det avskalade ser vi även i brudklänningsmodet, där nätta silhuetter och skärningar är det nya 2021. Matcha det enkla i klänningen med en mer utsmyckad slöja som pryds av pärlor eller broderi. Eller varför inte båda?

Vogue-germany-November-2019-2.jpg Foto — Emma Summerton
 


Ett hållbart bröllop

Överdådiga event som kräver stor miljöpåverkan känns redan passé, medan värdet av att skapa något vackert av det man har omkring sig istället står i fokus. Med tanke på hur världen har förändrats, särskilt under det gångna året, riktar sig fler bröllopspar mot mindre ceremonier med större närvaro. Möjligheterna med ett mer hållbart bröllop är många — låt kreativiteten och tankarna att flöda för att göra ert bröllop extra personligt.

Här är några förslag på hur ni kan få ert bröllop att bli mer hållbart:

• Hyr dekor och ja, varför inte bröllopsklädseln? Hållbart, och snällt mot miljön.
• Dekorera er bröllopslokal med gamla speglar, dörrar, tavelramar… möjligheterna är oändliga! Ge den en personlig prägel med mycket själ!
• Skicka inbjudningar digitalt. Sa vi, hållbart och snällt mot plånboken?
• Vill ni gärna skicka fysiska inbjudningar? Använd återvunnet papper istället!
• Ingen mer plast! Koordinera med era leverantörer för att verkligen få till det i alla delar. Välj exempelvis sugrör av stål, eller bambu till era drinkar.
• Välj blommor till era blomsterarrangemang som är i säsong, eller plocka blommorna själv om ni gifter er på vår/sommaren.
• Önska att era gäster donerar till organisationer som kämpar för miljöfrågor. Låt hela bröllopet genomsyras av ert medvetna miljötänk. Kärlek med eftertanke!
Psst — ni kan välja “välgörenhet” direkt i Wedslys önskelista
• Erbjud vegetariska och veganska alternativ på er bröllopsmeny. Eller varför inte köra på en helt vegansk meny som funkar för alla med gott samvete?
• Leta upp leverantörer av vin och dryck som är lokalproducerade och/eller är ekologiska.

FS_Farn_2.jpg Foto — Florian Sommet


DIY

En stor trend är DIY-bröllop där ni tar fram olika delar på egen hand, för att vara snällare mot miljön men också för att kunna hålla nere budgeten. Exempelvis är det populärt att baka sina egna bröllopstårtor, fixa eget blomarrangemang och överlag arbeta mer hållbart med bröllopsförberedelserna. En annan hit är goodiebags med innehåll ni själva har gjort, t.ex. vattenflaskor av återvunnet material, eller handsprit och ansiktsmasker med tyg som matchar övrig dekor. 

Cocktailbar på hjul

Kanske är ni ett stort fan av bourbon, eller är ni riktiga vinkännare? Ge era gäster möjligheten att dansa bredvid en cocktailbar, eller en en vagn fylld med just er favoritdryck. Rulla fram vagnen inpå småtimmarna och ge era gäster möjlighet att njuta av er favoritmojito, tequila, mezcal, er finaste whiskey eller ölsorter. Komplettera med härliga överraskningar, såsom cigarrer och egengjorda snacks, eller varför inte fina garneringar som isbitar med blommor i.

2G2B0902.jpg Foto — The Aero Bar


Minns dagen ur alla vinklar

Vi har fastnat på det här med sömlöst, och det gäller även för nästa års trender. Beslutar ni er för ett mikrobröllop, eller en elopement är videografer trendigare än någonsin. Se till att ni får videos och drönarbilder som fångar känslan och energin som omger er och era nära. Vissa fotografer erbjuder sig även att filma, så ställ frågan redan när ni ska bokar om så är fallet. Bokar ni dem separat så se till att de samarbetar för att länka samman ert bröllopstema och era lyckotårar med känslofyllda tal. Hitta just er foto- och videograf bland Wedslys vänner. Vår favoritduo är Frida Ireklint och Hannes på Honst (som också förevigat Mimmi & Jakes bröllop — årets Wedsly couple).

Icke-traditionella desserter

Kanske har ni redan noterat dougnut-trenden på pinterest, där en hel vägg pryds av de håliga bakverken? Det är en trend som håller i sig! Inte bara är det en kul detalj för era gäster, det är väldigt budgetvänligt också. Vill ni gärna behålla den traditionella bröllopstårtan, håll den enkel och baka den ni själva. Att dekorera en annars minimalistisk tårta med vackra blommor är ett tidlöst sätt att få till en lyxig känsla.

sam-kaplan.jpg Foto — Sam Kaplan