De 4 viktigaste frågorna att ha koll på när ni planerar ert bröllop!

Innan ni tar klivet in i checklistor, önskelistor, gästlistor, och att göra-listor kopplade till er bröllopsplanering, råder vi er att varsamt gå igenom dessa 4 frågor för en komplett och värdefull upplevelse av ert drömbröllop.

1. Hur mycket pengar vill vi spendera? vs. Hur mycket pengar kan vi faktiskt spendera?

Gå igenom er ekonomi grundligt och diskutera vad som är värdefullt för just er. Är det realistiskt att boka den där champagnevagnen, kan ni fixa en egen vagn, eller behöver ni spara ihop mer pengar? Har ni någon i er närhet som ska hjälpa er att finansiera bröllopet? Räkna in alla delar och bestäm en budget, som ni båda är bekväma med, och ta hjälp av vårt budgetverktyg – där kan ni enkelt fördela er totalbudget direkt i checklistan.

2. Hur många gäster vill vi bjuda in? vs. Vem kan vi inte tänka oss att gifta oss utan?

Budgeten styr storleken på ert bröllop, men innan ni skapar er gästlista, tänk på hur litet, eller stort ni vill ha er bröllopsfest. Vill ni hinna umgås med varje gäst, eller vill ni inkludera så många människor som möjligt i firandet? Se över vad som är viktigast för er.

När ni vet ungefärlig storlek på ert drömbröllop kan ni skapa gästlistan! Lista gästerna ni inte kan vara utan, och bygg på listan med människor som betyder mycket för er, snarare än vilka ni förväntas bjuda. Era gäster är med och förevigar er bröllopsdag, och sätter en känslomässig ton för hela dagen – känn därför efter en extra gång och pressa inte er själva till något som inte känns som er. I Wedslys gästlista kan ni dessutom lista gäster som reserv och låta gäster kommunicera med varandra. Håll utkik för nylanseringen av Wedslys gästlista – med en hel del spännande uppdateringar, som kommer i höst!

3. Vilka leverantörer behöver vi för vårt bröllop? vs. Vad är de viktigaste sakerna att inkludera i vårt bröllop?

Föreställer ni er en dag omringad av grönska, eller ljuslyktor som lyser upp er lycka när natten stundar? För att underlätta vad ni ska lägga era pengar på är det bra att börja tänka på vad ni absolut vill ha med, och vad ni kan tänka er att vara utan. Lista potentiella leverantörer och identifiera vilka delar som ni verkligen vill investera i. När ni är klara med er prio-lista, se till att er budget är med på samma spår.

Välj att kompromissa om ni vill vara snälla mot er budget – många saker kan man fixa själv och/eller ta hjälp från vänner och familj. Kanske hittar ni lokala leverantörer, eller så vill ni boka någon i en annan stad – se då till att vara ute i god tid!

4. Hur vill vi att vår dag ska se ut? vs. Hur vill vi att vår dag ska kännas?

I WWM och i Wedslys egna Pinterest kan ni hitta en mängd härliga idéer och looks, som är menad att tända er inspiration och hjälpa er att hitta vad som funkar för er.

Vad betyder mest för er som par och hur kan ni symbolisera det i ert bröllop? Färgpalett och färgtema är en bra idé att inkludera, när ni visualiserar ert bröllop. Det är klokt att skapa en egen moodboard, där ni kan lägga till sådant som gör er varma i kroppen. Ni kan använda er av bilder, musik, och nyckelord, som beskriver ert drömbröllop – detta är en bra input till dem som ska hjälpa er med ert bröllop, t.ex. familj och vänner, eller leverantörer som t.ex. koordinatorer, florister, och konditorer. 

Vill ni ha mer inspiration till bröllopet? Kika bland Wedslys vänner!