Den ekologiska brudklänningen

Allt fler väljer att tänka på miljön när de planerar sitt bröllop, och något som kan vara svårt att veta hur man ska förhålla sig till är klänningen. Här listar vi några alternativ för dig som letar efter en klimatsmart klänning att gifta dig i.

Börja med att kika i garderoben!

Brudklänningar går ofta i arv, kanske har du redan en klänning från din mamma som går att sy om? En duktig skräddare kan göra underverk med en välbevarad brudklänning, och det är ett fint sätt att få användning av ett älskat plagg igen.

Kolla andrahandsmarknaden

En nyproducerad, ekologisk brudklänning brukar vara relativt svår att hitta, men det finns många vintage- och secondhand-butiker som säljer begagnade brudklänningar som går att sy om så att de sitter perfekt på just dig. Ring butiken innan och fråga om de säljer brudklänningar om du är osäker.

Låt brudklänningen bli något lånat

Ett annat klimatsmart alternativ är att hyra sin klänning till bröllopet. Hyrmarknaden är stor idag och innefattar både vintageklänningar och nya klänningar, så att varje brud kan hitta det som just hon drömmer om utan att faktiskt behöva köpa klänningen, vilket brukar vara väldigt dyrt i jämförelse.

Surfa runt på eBay och Etsy

Om du är ute i god tid är det också värt att leta online efter brudklänningen. Sajterna eBay och Etsy har en hel del bröllopsklänningar, och det går till exempel att söka efter både årtal och olika specifika märken som man gillar.

Är du förälskad i en designerklänning utanför din prisklass?

Använd eBay för att spåra och buda på den klänning du önskar dig för en bråkdel av kostnaden. Var bara beredd på att spendera mycket tid på att surfa. eBay har också samlat sina mest sålda bröllopsklänningar på en sida, vilket gör shoppingen mycket enklare, och de har klänningar med så lågt pris som 600 kronor till försäljning. Se bara till att inte ge dig in i ett budkrig för vartenda fynd du upptäcker.

Wedsly tipsar!

Phase Eight "Cathlyn Wedding Dress" kostar som ny ca 6000 kr. På eBay kan du få samma klänning för bara 1400 kr.