Era frieriberättelser

Vill du gifta dig med mig?

En kort fråga med ett oerhört innehåll, kanske den pirrigaste frågan du någonsin kommer att ställa eller få. Ett frieri kan vara spontant eller välplanerat, storslaget eller privat. Hur det än går till är det ett ögonblick ni alltid kommer minnas. Hur kommer berättelsen om när du friade att se ut? Varför inte börja året med ett romantiskt "JA"?

Det finns lika många sätt att fria på som det finns gifta par, därför ställde vi frågan till er: "Hur friade du eller din partner till varandra?" Vi har varit så nyfikna på era svar! Och ja, det blev många, och vi grät en skvätt när vi läste dem. Sa vi, kär i kärleken? Här får ni ta del av alla frierierna!

Jesper och Alexandra

"Ringen fick resa runt USA i min jackficka i drygt två veckor utan att rätta tillfället att fria dök upp.”


“Jag hade funderat ett tag på att fria till Alexandra. Det var viktigt för mig att hon fick en unik och personlig ring. I hemlighet kontaktade jag en silversmed och tillsammans designade vi en ring som speglar Alexandra perfekt. Hon älskar naturen — så en grön sten och kvistar stämplade i silvret kändes naturligt. Planen var att fria till henne under vår USA-resa som vi skulle göra över jul och nyår."

"Det var viktigt för mig att hon fick en unik och personlig ring. Hon älskar naturen — så en grön sten och kvistar stämplade i silvret kändes naturligt. Planen var att fria till henne under vår USA-resa som vi skulle göra över jul och nyår."


"Det tog dock lite längre tid än planerat att få ringen klar och jag började känna mig lite stressad. Dagen innan vi skulle åka lyckades jag under stort hemlighetsmakeri, och med hjälp av Alexandras bästa vän till slut få hem ringen till lägenheten. Alexandra var helt ovetande om ringen som nu låg väl gömd i min resväska. Jag ville att frieriet skulle vara intimt och privat då ingen av oss gillar stora offentliga frier."

"Vi hälsade på hennes släkt i USA, och det rätta tillfället dök aldrig riktigt upp. Ringen fick helt enkelt åka runt i min byxficka under hela semestern, och Alexandra hade fortfarande ingen aning. Ett par veckor efter vi kom hem var vi gäster på våra vänners bröllop. Det var väldigt vackert och känslosamt, och under middagen fick jag lite feeling och råkade berätta att jag fixat en ring. Under hela nästkommande vecka hintade Alexandra, och undrade skämtsamt, om när själva frieriet skulle ske."

"På fredagen skickade jag ner henne på stan för att köpa vin och lite gott att äta. Under tiden fyllde jag vårt hem med tända ljus och gjorde en liten koja på vardagsrumsgolvet. När hon kom hem satte vi oss i kojan, åt den goda maten och drack vinet. Till slut tog jag fram asken med ringen i och frågade om hon ville gifta sig med mig. Det blev ett solklart och uppspelt ja, följt av glada telefonsamtal till familj och vänner."

"Det mönster Alexandras förlovningsring har på utsidan kommer jag att ha på insidan av min vigselring. På så sätt kompletterar vi alltid varandra."


"Försommaren 2021 kommer vi ha ett litet intimt bröllop i ett underbart orangeri av sten, längst in i en lummig klosterträdgård. Det mönster Alexandras förlovningsring har på utsidan kommer jag att ha på insidan av min vigselring. På så sätt kompletterar vi alltid varandra."

 
Frida och Magnus

"Det perfekta datumet för frieri var 2020-02-02."


"Efter att ha väntat på den där ringen i 8 år tänkte jag att det är bäst att ta saken i egna händer. Med tanke på datumet vi träffades, 2011-11-11, så kändes 2020-02-02 som ett perfekt datum att fria på. Dagen kom och vädret var på min sida, en fin krispig vinterdag väntade på oss. För att allt skulle verka så normalt som möjligt skickade jag ut Magnus med vår dotter för att gå med återvinningen. Jag skulle möta upp dem efteråt och tillsammans gå på promenad. Medan de var ute gjorde jag iordning hemma med champagne, blommor och ballonger. Väl ute på promenaden sen sa jag till honom att vi borde passa på att ta den där familjebilden vi pratat om. Jag riggade upp min telefon men satte igång videoinspelning istället."

frida.jpg Foto — Frida


"När jag kom fram till honom sa jag som det var, vi skulle inte alls ta någon bild. Sen sviktar minnet lite för jag blev så nervös men jag lyckades få fram hur mycket jag älskar honom och fråga om han ville gifta sig med mig. Magnus blev otroligt glad och överraskad och svarade att han verkligen ville gifta sig med mig. Jag var så lycklig att jag gjorde slag i saken och friade. Jag friade på dagen tre år efter att min morfar, som stod mig väldigt nära, hade gått bort. Jag hade ärvt min morfars förlovningsring, så jag hade med den och till min glädje passade ringen perfekt på Magnus. På min hand sitter farmors gamla förlovningsring. Det känns fint. Bröllopet blir av i maj 2021 och vi längtar så!"


Sara och Johan

 "Johan har alltid sagt att han kommer fria till mig på sitt egna sätt. Det lyckades han verkligen med!"


"Planen var ett restaurangbesök på tu man hand. Vi hade fixat barnvakt och skjuts till middagen. Chauffören behövde stanna till hos mina svärföräldrar för att lämna något och när vi kom in så serverades ett glas vin 'när ni ändå är barnlediga'. När vi står där så börjar det sjungas högljutt i rummet intill. Dörren öppnas och där står våra familjer och alla vänner och sjunger 'ja må han leva'. Jag var övertygad om att detta var en överraskningsfest för Johan som fyllt 40, och Johan tittar på mig och frågar om jag har ordnat allt detta varpå jag svarar 'nej, har du?'."

"... sen går han ner på knä och frågar om jag vill gifta mig med honom. Tårarna vällde fram och jag var den lyckligaste på jorden."


"Han svarar leende 'JA!' och sen går han ner på knä och frågar om jag vill gifta mig med honom. Tårarna vällde fram och jag var den lyckligaste på jorden. Med tanke på att jag vanligtvis är den som planerar allt är det väldigt roligt att han och alla andra lyckades ordna detta så fint, och dessutom hålla det hemligt för mig. Jag älskar att ha ringen för den symboliserar oss, och vår kärlek."