Ett bröllop, två tillfällen, en bröllopskoordinator och ett helt team!

Säg hej till vår senaste expert! Bröllopskoordinatorn Anki från Wedding By Moalee som ställdes inför faktumet: "Hur fixar man ett bröllop under en pandemi?"

Drömmar som gick i kras och öppnade nya dörrar

2020 var året många par längtade efter, året där det äntligen skulle hända. Ni är många som hade jobbat hårt för att förverkliga era drömmar, och att få göra det tillsammans med de ni älskar allra mest. Sandra och Richard var ett av paren som planerade att gifta sig och fira kärleken ihop tillsammans med 90 gäster. Ett stort och efterlängtat bröllop som skulle bli av med hjälp av mig, Anki, deras bröllopskoordinator. Sedan inträffade det oväntade, något större än vad någon hade kunnat förvänta sig. Trots detta stod en dörr på glänt.

lokal.jpg Foto — Linda-Pauline


Ur en bröllopskoordinators synvinkel

I mitt jobb är det fantastiskt roligt och personligt att få skapa magi tillsammans med ett brudpar, men den här gången blev inget som vi hade tänkt. Knappt två månader innan den stora dagen slog pandemin till, och ingen visste riktigt vid det laget vad det innebar. Vardagen vändes upp och ned, och många frågetecken uppstod. Vad händer imorgon? Eller om tre månader?

par.jpg Foto — Linda-Pauline

Som många andra hoppades Sandra och Richard på att kunna fullfölja sitt bröllop, som planerat, och då fick jag sätta manken till och ge dem all min stöttning för att skapa lugn, både hos brudparet, men även hos alla inblandade, som t.ex. toastmasters och bokade leverantörer. Vi satte snabbt igång, med att ta fram flera olika backup-planer för att göra bröllopet möjligt, då mitt fina brudpar var fast beslutna om att fullborda sin vigsel, oavsett om det skulle bli på tu man hand med få gäster, eller som planerat. Allt förstås beroende på hur läget för pandemin skulle se ut i Sverige.

Fullt fokus framåt

I mitt företag Wedding By Moalee har jag ett nära samarbete med mina leverantörer och är spindeln i nätet för all kommunikation och information, som gör det möjligt för samtliga leverantörer att vara flexibla till omställning, helt utefter brudparets önskemål, och i det här fallet även utefter de nya restriktionerna. På så sätt kunde brudparet nu sätta fullt fokus på varandra, sina nära och sina gäster.

klänning.jpg Foto — Linda-Pauline
 

Min uppgift i relation till det globala läget var att vara lösningen för mitt brudpar och se till att inte göra dem oroade. Därför togs ett slutgiltigt beslut om att dela upp bröllopet i två olika event, där vigsel och mingel endast med den närmaste familjen fullbordades redan i maj 2020 — vilket var det planerade bröllopsdatumet från början — och sedan flyttades mingel, middag och fest till oktober 2020 för resterande gäster.

Såhär gick det med bokningarna

De flesta av leverantörerna bokades enkelt om till det nya datumet i oktober 2020, medan vår underbara fotograf Jeanette Wilén på Linda-Pauline och floristen Viktoria Falén från Melody Flowers delade upp sitt arbete på två datum. För fotografen var det fullt fokus på att dokumentera kommande bröllopsmingel, middag och fest och för floristen skapades riktigt magiska blomarrangemang till vigsel, brudbukett, corsager, tärnbukett och senare, bordsarrangemang. Det blev såklart en hel del extra arbete och kostnader för samtliga, men genom ombokningar lyckades vi hålla en röd tråd med t.ex. blomarrangemang och bilder, så att eventet kunde behålla sin glans och föreviga brudparet med vackra minnen.

bild3.jpg Foto — Linda-Pauline


Brudparet ställde om tillsammans

Det var en stor omställning för alla, men det betydde inte att man behövde deppa ner sig. Paret ägnade tid åt att själva göra dekorationer och med den extra planeringstid som tillkom höll de kostnaderna nere genom att beställa från Bröllopsdekorationer. Under självaste bröllopsdagen fick paret hjälp av mig att placera ut en photobooth och en mingelplats på bröllopsborden.

mingel.jpg Foto — Linda-Pauline

De första löven föll när säkerheten höjdes

Hösten närmade sig äntligen och vi kände lite naivt att allt hade lugnat ned sig, men då tog pandemin ny fart och vi fick minska antalet gäster från 90 till 65. Trots en risk för ett kallare höstväder, hölls mingel och aktiviteter utomhus. För att höja säkerheten för alla som kom, hade paret ordnat s.k. avståndsarmband som gästerna fick bära och visa hur pass stort avstånd de önskade hålla från andra gäster — på så sätt behövde ingen känna sig obekväm med att upplysa andra. Visir och handsprit fanns även på utvalda platser för att vara på den säkra sidan. Pricken över i:et för både brud och brudgum var hår- och makeup-stylisten Camilla Järvås, som skapade en himmelsk styling och fick bruden Sandra att verkligen stråla.

hår.jpg Foto — Linda-Pauline


Från en säker middag till magi

Middagssittningen ändrades från långbord till mindre ögrupper uppdelade i lokalens två middagssalar för ett säkert avstånd. Bageriet Mybakat stod för ett väldigt glammigt och gott dessertbord, med en specialdesignad tårta och andra härligheter som dukades upp på tre stationer, där gästerna slussades ut bordsvis.

dukning.jpg Foto — Linda-Pauline
 
cupcakes.jpg Foto — Linda-Pauline

tårta.jpg Foto — Linda-Pauline


Under minglet var DJ Rolle den fantastiska DJ som inte bara levererade musik, som sprattlade i benen och drog igång dansgolvet, utan också stod för alla vackra ljusdekorationer. Gästerna som ville fortsatta hålla avstånd kunde göra det i mingelsalarna och ändå känna sig delaktiga med musiken som dånade genom väggarna och gästerna de såg dansa. Det blev bra till slut, trots en pandemi kan man dela upp sitt bröllop i två och skapa de där minnena ihop med sin älskade partner och kära gäster. Så, cheer up! Planera om istället för att boka av.

0055richard_sandra_oktober201017.jpg Foto — Linda-Pauline

Vad kan en bröllopskoordinator hjälpa ett bröllopspar med?

Fördelarna med att anlita mig som bröllopskoordinator vill jag förstås säga är många, men jag vill trycka på tryggheten av att era önskemål är säkra i mina händer. Jag brinner verkligen för mitt jobb och kan med mina kunskapar och breda kontaktnät erbjuda er ett engagemang och förverkliga era drömmar. Koppla av och känn er säkra med att inget faller mellan stolarna, behöver ni hjälp med att bara komma igång med planeringen, eller arrangera bröllopet in i minsta detalj, så finns jag redo för er. Inget bröllop är för litet, eller för stort! Jag finns alltid på plats under er bröllopsdag för att ta emot samtliga leverantörer, ser till att allt flyter på enligt schemat och löser problem som kan dyka upp under dagen, pandemi eller inte. Och psst! Vi har alldeles fantastiska leverantörer att välja mellan, som vill vara med och göra ert bröllop till något ni aldrig kommer att glömma. Let’s co-create!

par2.jpg Foto — Linda-Pauline


Vad kostar bröllopsdrömmen?

Sandra och Richards bröllop fick ett totalvärde av 25 000 kr. Mina tjänster för bröllopsdagskoordinering inklusive logistik, planering, dagsschema och kontakt med samtliga leverantörer ligger från 15 000 kr. Helarrangemangen ligger från 45 000 kr. Det kan kännas mycket när man tittar på siffrorna svart mot vitt, men värdet av att anlita en bröllopskoordinator är större — en tacksam och tidseffektiv lösning, som mina brudpar intyga. Vi jobbar alltså i team som i alla led vill hjälpa till att skräddarsy era drömmar, stora som små! Till sist vill jag hälsa alla förväntansfulla par, som vill gifta er oavsett vad — det går att växla om! Allt är möjligt i kärlekens tecken. Blicka framåt, ta hand om varandra och skapa er magi redan nu

Psst!

Bröllopsklänningen som Sandra bär är från The Wedding Castle, och Richards smoking kommer från House of Steens