Första dansen – DJ Choco Canel

Wedslys expert på underhållning – Sandra Bergman Bellqvist / DJ Choco Canel 

Första dansen

Den ödesmättade första dansen. Vissa bävar inför den och kan inte tänka sig något värre, medan andra längtar efter den. En del tar danslektioner och tränar i månader, medan andra bestämmer sin låt i sista stund, dagen innan bröllopsfesten. Andra vindlar sig fram över dansgolvet till en klassisk wienervals, medan somliga väljer en ultramodern RnB-låt.

Följ era hjärtan

Många bröllopspar som har anlitat mig genom åren, frågar mig ofta om råd när det gäller val av låt – särskilt en låt att dansa den där första dansen, som äkta makar till. Jag brukar tipsa paren om att de ska fundera över låtar som har en speciell betydelse för just dem, och börja där! Det behöver inte nödvändigtvis vara en tryckare, eller en slow song. Jag spelade en gång för ett par brudpar, som körde sin första dans till en låt från tv-serien, RuPauls Dragrace. De hade övat in en helt fantastisk koreografi, vilket minst sagt blev både jubel och succé! Låtval är alltså personliga – särskilt den där extra speciella låten,  som ska spelas under er första dans som gifta.

Att dansa framför en hel ensamble

Vi nog många som håller med om att det kan kännas aningen obekvämt, att dansa tryckare framför tjocka släkten, och kanske därför, enbart väljer att köra ca. 40-50 sekunder av den lugna, och finstämda låten – bara för att sedan bryta av, och rivstarta festen med ”A little party never killed nobody”, eller liknande! 

Stämningen som bara musik kan skapa

Själv är jag oerhört blödig när det gäller sådant! Jag står alltid med tårar i ögonvrån och ett stort leende på läpparna, när vi sakta men säkert når fram till den där speciella punkten på agendan. Stämningen i rummet går nästan att ta på, och vart än man vilar blicken, möts man av leende vänner och släktingar med fuktig blick. Det får bröllopsparet att fullkomligt glittra av kärlek, och lycka! Det är då jag känner att mitt jobb är det absolut bästa som finns. 

Det finns inga fel när det kommer till musik!

Genom åren har jag samlat på mig flera klassiska låtar, som ger mig extra mycket gåshud och får mig att jubla inombords! I musiklistan som jag har gjort, hittar ni favoriter från tidigare bröllopspar. Kanske finns det någon låt som passar er, eller gör er inspirerade till andra låtval? Jag lovar att låtarna ni väljer, för alltid kommer att ha en speciell plats hos er. Så, följ era hjärtan och välj musik som får er att bli riktigt varma i kroppen!

Annies Song – John Denver
The Rose – Bette Midler
At Last – Etta James
I will always love you – Dolly Parton 
If I Used to Love You – Daniel Lemma
How Deep Is Your Love – Bee Gees
Stand By Me – Ben E King
Make you feel my love – Adele