Förstärk minnena från er stora dag med QUOD!

Quod är det svenska svaret på doftljus som är återbrukbara, organiska, och alldeles fantastiska. Malin Myllymäki och Anna Göransson Södergren är två kreatörer och bästa vänner med passion för doft – den magiska länken till våra minnen.

lightingff.jpg
Foto — Quod

Vi är vänner sedan många år, och har länge jobbat sida vid sida i andra kreativa projekt. Under många år har vi närt en dröm om att skapa en gemensam produkt — en dröm som resulterade i Quod! I höst är det hela två år sedan vi smyglanserade våra första dofter, och idag är vi tacksamma över att vi vågade ta steget! Till en början fick vi en del frågor kring att vi gett oss in på en marknad, som redan är mättad — men vi kände verkligen att det Quod står för saknades. Med tiden när folk har lärt känna vårt varumärke och produkt har mottagandet varit överväldigande.

refilling.jpg
Foto — Quod
 
Vi ville skapa en produkt, som man ska kunna njuta av länge. När ljuset har brunnit ner, så har ni kvar ert vackra kärl, som ni kan använda som vas, burk eller varför inte som förvaring av era vigselringar? Tanken är att ni enkelt med hjälp av vår refill kan återfylla ert ljus igen, och igen. Med andra ord har ni ett ljus som kan brinna för alltid!
 
"Att få äran att sprida väldoft i människors hem ser vi som vårt mission, men att få doftsätta bröllop det är något helt annat. Det är en sann ära."
 
cabinmix.jpg
Foto — Quod


Njut av dofterna med gott samvete! Vi använder endast ekologiskt sojavax och all vår produktion sker lokalt i Sverige. Med Quod vill vi också visa att traditionellt hantverk och design går hand i hand. Faktumet att vi fått äran att jobba med de bästa hantverkarna, som vårt land har att erbjuda, gör vårt jobb lekande lätt.

Vi pratar gärna och mycket om våra underleverantörer i våra kanaler, bara för att vi är så oerhört stolta över dessa skickliga hantverkare och människor. All keramik gör vi i Lidköpings Porslinsfabrik och alla våra kärl handglaseras, därav deras unika utseende. Kärlen fylls sedan för hand av Candelize, ett litet familjeföretag utanför Stockholm där kunskapen och passionen för bra väldoft är oändlig!

epic-eucalypt-standard.jpg
Foto — Quod

Det som är så oerhört häftigt med dofter är att de går att koppla till minnen, platser och personer — dofter kan verkligen föra oss tillbaka till andra rum, tider och platser.
Det är den kombinationen, som också länkar dofter till bröllop och för evigt kan förstärka minnena från den stora dagen!
 

Psst!

Quods doftljus är en perfekt gåva till bröllopspar, toastmasters/toastmadames, bröllopsgäster men också som morgongåva. Uppger ni koden WEDSLY i deras webbshop får ni 20% rabatt på er order.