Håll glöden vid liv

Hur håller man den där sprakande gnistan mellan er i liv när förälskelsefasen börjat att ebba ut? Många par kan finna det svårt att behålla den glöden man kände i början av förhållandet i takt med att tiden går. Givetvis kan inte alltid gnistan finnas där och en relation likaså som livet har sina upp och nedgångar. Dock går det, som med allt annat, att aktivt jobba på ett förhållande och att tillsammans finna vägen tillbaka till den där gnistan. Här nedanför får ni tips och råd hur ni med enkla steg kan fördjupa er i er relation och hur ni hittar tillbaka till den flammande dynamiken mellan er.

Image_Jennifer-Stenglein.jpg Foto: Jennifer Stenglein

Eye gazing

Ögonen är själens spegel som det så vackert brukar sägas. Eye gazing är ett sätt för oss människor att kommunicera utan ord och det anses ha ett stort inflytande på våra sociala beteenden. Genom ögonen så skickar vi både medvetna och omedvetna signaler till varandra och det är därför det är så spännande med att våga titta in någon djupt i ögonen, då får man en kontakt som inte kan jämföras med verbal kommunikation. Om ni vill testa Eye gazing så börja med att sätta er mitt emot varandra, gärna så bekvämt som möjligt. Ställ klockan på två minuter och sitt sedan stilla och andas lugnt medan ni tittar varandra i ögonen. Uppmärksamma färgen på den andres ögon och om ögonen på något vis förändras när personen tex skrattar. Upprepa gärna och ofta!

Förtroendeskapande lekar

Vill ni hålla glöden vid liv och samtidigt bygga upp er tillit till varandra så är förtroendeskapande lekar ett väldigt bra, roligt och lekfullt sätt att finna tillbaka till varandra på det sexuella men också till det emotionella planet. Ni kan till exempel testa att binda varandra med rep eller handklovar och på det sättet blotta de känslorna för er partner som kanske annars inte kommer fram. En annan spännande lek är att utforska varandras kroppar med ögonbindel på för att höja alla andra sinnen än just synen. Sist men inte minst så är förtroendeskapande lekar ett nästintill outtömligt ämne och det är du och din partner som tillsammans väljer vad som känns spännande, triggande och härligt för er. Leken handlar om att ni ska njuta av varandra och inte känna någon press.

Ta på varandra utanför sovrummet

Beröring är väldigt viktigt för oss människor och många forskare menar på att det faktiskt är ett behov och ett måste för kroppen att få fysisk beröring på samma sätt som att det är viktigt att äta och att sova. Utan kroppskontakt riskerar vi att bli deprimerade och sjuka. Faktum är att beröring hjälper dig att stärka immunförsvaret, sänker blodtrycket och kan lindra smärta. Många kan uppleva att dom har lätt till sexuell beröring men svårare för den vardagliga kroppskontakten som är minst lika viktig — speciellt i ett förhållande. Våga ta på varandra mer! Håll varandra i handen, luta er mot varandra och dela långa kramar och kyssar för att stärka er själva och er relation.