Immaclé — Boho med känsla för couture

Har du sprungit barfota på La Barceloneta kan du ha fångat känslan som Immaclé gärna skulle kalla ”själen” i deras varumärke. Häret-och-nuet som ett soligt lustfyllt pirr, med det azurblå havet till höger och det glammiga Barcelona till vänster. Platsen för alla fester där drinkglas klirrar och blickar har betydelse. Immaclés kollektioner är skapade för, och i, allt detta. Stilen kallas oftast boho-chic – för broderierna, de skira spetsarna och pärlor som för tankarna till en evig ”summer of love”. Samtidigt är detaljerna så välskräddade, skärningarna så perfekta och materialvalen så utsökta att de gränsar till haute couture – alltså den högsta formen av sömnadskonst. Är detta då bröllopsklänningar? Svaret är tveklöst ja – men inte bara.

Immaclés creative director ”Imma” skapar ständigt nya plagg. Inspirationen säger hon kommer från ”havet och naturen” och det hon skapar tillägnar hon ”kvinnor som vågar bryta mot reglerna” och stå för sin personliga stil. I hennes ateljé skapas exklusiva bröllopsklänningar som låter solkysst hud skina igenom lena silkestyger, skir tyll och omsorgsfullt sydda spetsar. Allt i symbios med kvinnorna som bär dem.

2021 presenterar Immaclé fyra bröllopskollektioner:


AYER –
där det förflutna möter framtiden. Enligt ”Imma” är det fransigt naturnära med inslag av blommor där pasteller kontrasterar mot det naturvita.

FRIDA-ARENA_GRILLA2.jpgayer-main-1.jpgBIANCA_01.jpgFoto — Immaclé

SENDA – för det beslöjat eteriska. Här handlar det om flortunn tyll, blommiga brodyrer, volanger och puffärmar i en kollektion designad för de sällsyntaste av brudar. 

AMIRA_02.jpgBASMA_GRILLA.jpgMUSA_GRILLA2.jpgSENSIBILIDAD_GRILLA2.jpg Foto — Immaclé

TANGER – inspirerad av den färgstarka staden. För ”Imma” är Marocko ett ständigt återkommande resmål. Här återfinner hon känslan av drömmar som blir till verklighet. Precis som bröllop.

EL-AAIUN_01.jpgIFRAINE_GRILLA_02.jpgMARRAKECH_GRILLA.jpg Foto — Immaclé


TERRA I MAR –
lyfter fram kvinnan av idag. Klädd i butterfly-sleeves, rosa tyll, genomskinligt vitt och lågt skuren midja med öppen rygg.

KETTARA_grilla1.jpgstella_mL_grilla.jpg Foto — Immaclé
 
Gå gärna på upptäcksfärd hos Immaclé. Ju längre du stannar desto mer kommer du att se. Först det uppenbart iögonfallande, sedan hantverket i alla de små detaljerna. Att Immaclé lika gärna skulle vara haute couture påverkar självklart priset. Men dess egentliga värde, som just din bröllopsklänning, är förstås ännu högre.