Känner du dig ensam i planeringen?

Planeringen kan vara rolig och smidig, det vet vi! Sanningen är att den kan vara rätt jobbig också, och det är inte så konstigt. Variablerna på vad som kan kännas som motvind är många — därför är det viktigt att ni väljer att tackla det ni möter på vägen tillsammans.

Hur kommer det att gå egentligen?

Att planera ett bröllop kan vara otroligt tidskrävande och när det känns överväldigande, kan det vara tärande för vilket förälskat par som helst. Det är många bollar i luften att hålla reda på, och alla delar kanske inte känns roliga att planera — särskilt om det bara är en av er som planerar bröllopet.

Börja i god tid och var öppna med varandra om vad ni vill. Skapa luckor i era scheman för helt andra aktiviteter än ert bröllop – så att ni inte bränner ut er i förväg och kan inspireras av livet. Ett tips är att kartlägga kostnader och utgifter, och sedan sätta igång planeringen med en prioriteringslista. I Wedsly får ni en gemensam koll på budgeten, en översikt på vad som ska göras och när. I checklistan kan ni fråga företagen om offerter, som är riktade till vad ni själva har fyllt i — allt samlat på ett ställe, för att ni ska få det ni önskar.

Dags för kompromiss

För att minska stress och konflikter bör ni planera, och skapa ert bröllop ihop. Ni kanske har tänkt boka en bröllopskoordinator, eller så vill ni göra ni allt själva? Oavsett hur själva planeringen ser ut, är det bra att ni har klart för er vem som ska göra vad. I Wedsly har ni ett gemensamt konto och kan enkelt delegera uppgifter till varandra i checklistan. Ibland behöver ni antagligen kompromissa — men det kanske är värt att skippa fri champagne till alla gäster, och ta ett billigare alternativ. Kika gärna i vår artikel “Bästa champagnetipsen — från budget till lyx” om ni behöver anpassa er till något som passar er budget bättre!

Tacka nej och säg ifrån

Släktingar som lägger sig i och tycker att ni ska göra på ett visst sätt? Eller vänner som säger att de ska ställa upp, men prioriterar andra saker när det väl kommer till kritan? Ta mer än gärna hjälp av de som är beredda att hjälpa er att uppfylla era drömmar, men undvik att jobba med dem som gör planeringen jobbigare än kul. Det är helt okej att tacka nej, eller säga ifrån när något inte känns rätt. Det är ert bröllop och er stora dag som är in the making!

Prioritera vad som är viktigast för er

Det är inte ovanligt att man kan känna sig ensam, eller isolerad, i sin planering. Prata med varandra om hur just ni vill ha det, så att ni tillsammans kan ta er igenom eventuella hinder. Det är lätt hänt att något oväntat dyker upp, en DJ, eller videograf som ställer in i sista minuten, eller en släkting som stjäl strålkastarljuset under första dansen.

Var beredd på att känslorna lätt kan svälla över, och att det helt enkelt kan bli för mycket. Ni ska ha kul också! Er bröllopsdag är den dag ni ska minnas med den största glädjen! Låt inte planeringen överskugga vägen dit. Rangordna de absolut viktigaste och nödvändigaste sakerna i er priolista till sådant, som ni kan tänka er att vara utan.

Styr rodret tillsammans

Det är ni två — för evigt! Prioritera varandras önskningar och skapa tid ihop, där ni i lugn och ro kan gå igenom alla viktiga aspekter av ert bröllop. Det fina med planeringen är ju att ni vill hylla och visa upp era kärleksband inför hela universum. Ni delar er glädje med era nära och kära, och är därför två kaptener som styr vart ni ska.

Ny energi är alltid önskvärt! Varva planeringen med att göra något helt annat, tillsammans, eller var för sig. Hur det än går, så är det ni som ska gifta er. Se till att göra resan dit minnesvärd.