Kramar. Kyssar. Kalas...

...Stora konserter. Packade dansgolv. Mysmiddag med mormor och morfar. En weekend i Paris eller Barcelona. Långsemester till Thailand. Det mesta vi längtar efter just nu är ytterligheterna, närhet och långt bort. Håll ut, det kommer! Och under tiden har vi massor att göra, planera bröllop och fortsätta sprida kärlek!

TÄNKA UTANFÖR RAMARNA

Säga vad man vill om 2020, men vi lärde oss att improvisera. Folk byggde mobila barer av golfbilar för utomhusbruk, på vissa bröllop fick gästerna specialsydda masker med parets monogram och många lade mer fokus på detaljer som blommor och mat. Ännu fler delade upp vigsel och fest, och den stora festen flyttades fram. Andra gifte sig online för att kunna bjuda ännu fler gäster, och trots att flera par gillade det så är det nya att säga “I DON’T!” till Zoom-bröllop. Hur stort vill man ha det egentligen? Hinner man njuta av sitt bröllop om det är 120 gäster som pockar på ens uppmärksamhet?

DEM SOM RÄKNAS

Det kan låta klyschigt men – i tuffa tider visar det sig vilka som är dina riktiga vänner. Nu vet vi vilka människor som är nära och vad som är viktigt. För vissa av oss kom faktiskt max-femtio regeln som en lättnad. Istället för att vara besvikna över att inte kunna bjuda alla, kan vi nu tänka: ”Åh vad härligt, nu kan vi spendera hela budgeten på dem som räknas – inte dem som kommer och går, utan människor som består”.

INOMBORDS OCH UTOMHUS

Så nu när det nya året precis gläntat på dörren stiger vi på med ryggsäcken full av avklarade utmaningar, hopp och insikt. Vi har tittat djupt inuti oss själva, hittat sanningar och besvarat frågor som vi kanske inte visste att vi hade. Omprioriteringar har gjorts – shoppingcentrum står tomma medan fjällen är fulla av familjer. Tack vare 2020 har vi hittat ut på nytt. Pandemi eller inte, att vistas utomhus något av det hälsosammaste vi kan göra. Och vilken tur då att vi bor i Sverige eftersom endast tre procent av vårt avlånga land är bebyggt. Resten är skogs- och jordbruksmark, andra landskap som berg, myrar och stränder. Och i städerna har vi gärden, trädgårdar, kolonilotter och massor av parker. Både Stockholm och Göteborg ligger med på listan för världens 50 grönaste städer.

VIGSEL UNDER BAR HIMMEL

Så vad väntar vi på? Damma av dansbanan uppe vid morfars gamla torp. Hyr en herrgård med stora ägor, eller gift er på klippor med havet som backdrop. I Sverige är det lagligt (med vissa specifika undantag) att vistas ute i naturen, även på mark som är privatägd tack vare allemansrätten. Kolla stjärnor och planeter. Är det kanske något speciellt fenomen som ska inträffa – sammankopplingen mellan Jupiter och Saturnus i december, eller ett meteorregn? Fullmånen är alltid magisk och det är bäst att manifestera när månen är ny.

INFRIADE LÖFTEN

Den energi du pumpar ut till universum blir vad du får tillbaka. Astrologer säger att det är i år vi faktiskt kommer att infria våra nyårslöften. Inte som alla andra år när man skulle sluta snusa, börja träna och komma i form till beachen. Vattumannens inkommande ålder innebär att manifestationens kraft ökar exponentiellt och under 2021 tar vi våra intentioner allvarligare än på länge, kanske någonsin. Det blir viktigare för oss att tänka på andras bästa och det gemensamma goda.

VI HJÄLPS ÅT!

Vårt nyårslöfte är att dela massor av härliga och kreativa bröllopsideer – med fokus på de mindre, mer exklusiva alternativen – från när och fjärran. Håll utkik på Instagram och Pinterest och här i Wedsly Wedding Magazine, såklart! Och glöm inte att Wedslys vänner är era vänner! Alla våra fantastiska företag som levererar allt från mat och dryck, till ljud och ljus, och alla andra saker och lösningar som behövs för det perfekta bröllopet står redo att göra 2021 till bästa bröllopsåret. Vi hjälps åt att navigera vårt nya år och låt oss fortsätta sprida så mycket kärleken vi bara kan!

Välkommen 2021 och tack 2020 för allt vi lärde oss!