HELA BRÖLLOPSPLANERINGEN PÅ SAMMA PLATS
Inspiration ♡ Mode ♡ Tips ♡ Guider – Allt för bröllopet
EdBlog
Bröllopspar: Wedslys makeupexpert Anna och maken Sebastian Fotograf: Björn Ceder

Lägg din egen brudmakeup. Här är stylistens bästa tips!

Tips från Wedslys makeupexpert – Anna Göransson Södergren / In Care Of

Vill du sminka dig själv på bröllopsdagen? Känner du dig osäker på hur vill att din brudmakeup ska se ut eller vad du ska använda för produkter? Här ger jag dig mina bästa tips på hur du ska tänka i alla steg och rekommenderar produkter som passar extra bra till en brudsminkning.

HUDVÅRD

Det allra första steget är en väl förberedd hy. Det är viktigt att inte göra alltför stora förändringar med sin hudvård, eller att välja väldigt aktiva eller utrensande produkter precis innan bröllopet. Huden behöver nämligen minst en månad på sig för att anpassa sig till nya hudvårdsrutiner och produkter. En mild peeling och mycket fukt brukar vara ett bra koncept som gör att din bas både blir vackrare och sitter bättre.

Produkttips

Daily Microfoliant & Skin Hydrating Masque, Dermalogica

 

PRIMER

En primer är precis som namnet antyder en grund för underlaget. Det är en produkt som ger din makeup de bästa förutsättningarna för hållbarhet och finish. Det finns en rad olika sorters primers, både för hud och ögonmakeup, och för alla tänkbara behov och hudtyper. Det finns de som är nedmattande och de som är återfuktande, och rätt primer för just din hy kan göra riktigt stor skillnad.  

Produkttips

För en matt finish: Smoothing Primer, Make Up store
 
För dig med torr hy: Prep & Hydrate iIlluminating Make-up Primer, Lancôme
 
 

BAS

När det kommer till basen är val av produkt och nyans det allra viktigaste. Din foundation ska passa din hudtyp och gå precis ton i ton med din egen hy. Basen ska ge ett fint utslätande, men samtidigt naturligt, resultat. När du applicerar din bas gör du det med fördel men en pensel från ansiktets mitt och utåt.
 

Produkttips

Magisk foundation, naturlig och med bra hållfasthet: Surreal Skin Foundation, Surratt Beauty
 
 
En tunn men täckande concealer är ett bra komplement till en lätt foundation. Med en sådan kan du punktarbeta efter behov. Välj gärna en krämig concealer istället för en torrare variant.
 

Produkttips

Secret Concealer, Laura Mercier
 
  

HIGHLIGHTER

En av mina absoluta favoritprodukter i alla lägen är en krämhighlighter. Den applicerar man på ansiktets höga punkter, såsom kindbenen och på partiet under ögonbrynen. Den framhäver dessa områden och ger din hy en naturligt vacker lyster. När det kommer till brudmakeup bör du dock vara lite försiktig och inte överdosera highlightern, då det lätt kan blir väldigt glansigt i alla kamerablixtar. Det gör att huden ser fet ut.
 

Produkttips

Living Luminizer, RMS Beauty
 
6.Living-Luminizer-RMS-Beauty.jpg
 

PUDER

Transparent puder är en annan viktig komponent på din stora dag. Det gör att dina makeup håller bättre och du kan enkelt dämpa oönskat blänk. Dock behövs oerhört lite. Pudret applicerar du med fördel med en stor, mjuk puderborste.

Produkttips

Invisible Loose Setting Powder, Laura Mercier
 

ROUGE

Rosiga friska kinder och en vacker hy är A och O när det kommer till brudmakeup. Givetvis kan du även jobba med ansiktets konturer och en lätt skuggning av dina kindben. Men framförallt vill du i detta sammanhang skänka ditt ansikte en frisk och naturlig rosighet. För att skugga fram ditt kinden lägger du en beige nyans precis i kindbenets underkant. Rougen ska däremot ligga på ”kindens kulle”. Välj gärna en naturlig rosa-aprikos ton.

Produkttips

Blush Peach, Make Up Store
 

ÖGON

Om du vill jobba med ögonskuggor så är ett bra tips att grunda med ett tunt, tunt lager av en krämskugga. Detta gör att ögonskuggan blir mer framträdande och håller bättre. Tänk dock på att krämskuggor oftast är oerhört dryga, samt att de vid överdosering ger precis motsatt effekt.

Produkttips

Bästa krämskuggan: Ombre Blackstar, By Terry
 
9.Ombre-Blackstar-By-Terry-Bronze-Moon.jpg
9.2.Ombre-Blackstar-By-Terry-Bronze-Moon.jpg
 
De allra flesta väljer en ganska naturlig look på sin bröllopsdag, men med det sagt betyder det inte att du inte ska ha ögonmakeup. Välj en intensitet på dina ögon som du trivs i, men var lite extra noggrann med att tona ordentligt så att du får mjuka fina övergångar. De flesta väljer brunt eller grått, vilket passar bra då det markerar och framhäver utan att bli för hårt eller ta överhanden.

Hur du ska lägga din skugga beror givetvis på din ögonform, men en bra tumregel brukar vara att lägga skuggan i ögats yttre ögonvrå, längs fransraden och upp i globlinjen. Tona sedan uppåt och utåt. Möt sedan upp denna skugga med en ljusare skugga på ögonlocket. I ögonvrån och under ögonbrynet använder du ytterligare en ljusare nyans på skuggan för att framhäva och öppna upp ögat.
 

Produkttips

Naked2 Basics Palette, Urban Decay 
 

KAJAL ELLER EYELINER?

Vill du ha en mjuk, lite sotig markering av ditt öga väljer du med fördel en kajalpenna. Tycker du att det är svårt att få till linjen, lägg pennan på handen och applicera den med en snedskuren pensel så får du en helt annan kontroll. Dutta sedan lite skugga i en liknande färg över linjen för att få en bra fixering och lite mjukare resultat. Att lägga en tunn kajallinje under ögat i den yttre ögonvrån ger ofta en väldigt vacker inramning.

Produkttips

Black Core Crayon, Linda Hallberg
 
 
Vill du ha en skarpare markering av ögat väljer du en eyeliner. Det är ett snyggt, klassiskt alternativ, i synnerhet om resten av ögonlocket hålls ”naket”. Applicera linjen utifrån och in och kom ihåg att välja en vattenfast eyeliner.

Produkttips

Double Wear Liquid Eyeliner, ESTÉE LAUDER
 
 

VATTENFAST MASCARA

När det kommer till mascara bör även den vara vattenfast. Applicera först på de övre fransarna, och sedan, om du vill, även på de undre. Separera fransarna väl. Om du råkar få mascara på huden låter du den torka. Sedan tar du enkelt bort den med en torr tops.

Produkttips

Mascara 38°C Volumising, Sensai
 
13.Sensai_Mascara_38°C_Volumising.jpg
 

LÄPPAR

Vad du trivs i på läpparna är oerhört personligt. Viktigast av allt när du väljer färg och produkt är att du ska känna dig bekväm med ditt val. I bröllopssammanhang brukar man oftast tipsa om att välja ett matt alternativ eftersom det är det enklaste att fixera. Gör du det kan du även med fördel grunda med en läppenna över hela läppen. Det ger en intensivare färg och bättre hållbarhet.
 
Är du osäker på vilken nyans du ska välja på läpparna kan det vara skönt att ta hjälp av ett proffs. Be att få prova ut färgen ordentligt innan du bestämmer dig. Det känns ofta lite lättare att välja ut ett läppglans. Den enda nackdelen då är att det inte sitter lika bra, men å andra sidan är det lätt att bättra på. 

Produkttips

Buxom Full-on Plumping Lip Polish Gloss
 
14.Buxom-Full-on-Plumping-Lip-Polish-Gloss.jpg
 

FIXERINGSSPRAY

När du känner dig nöjd med din sminkning avlutar du med en fixeringsspray. Det gör att din makeup håller sig fräsch och sitter där den ska under hela bröllopet.

Produkttips

Prep+Prime Fix, Mattifying Mist Facial Toner 100 ml, MAC
 
15.PrepPrime-Fix+Mattifying-Mist-Facial-Toner-100-ml-MAC.jpg
 
Kom ihåg att stoppa ner en liten spegel, transparent puder och dina läpprodukter i väskan så du enkelt kan bättra på under dagen och kvällen.
 

Wedsly tipsar!

Känner du dig fortfarande osäker? Boka in en konsultation hos ditt favoritmärke i din stad och låt dem hjälpa dig. Förklara att du ska gifta dig och planerar att sminka dig själv, men att du behöver lite vägledning. När du införskaffat produkterna du behöver så är det bara att gå hem och öva. 

Du kanske också gillar

Möt Wedslys vänner

Vi finns på Instagram

#wedslywedding