Luften vi andas

Textilier i spets, satin och tyll. Med en enkel graciös, vill hon återfinna, eller snarare införliva romantiken i en bröllopsklänning. Wedsly välkomnar den brittiska designern Kate Halfpenny, ursprungligen stylist, med en lång karriär inom bruddesign, och kunder som det brittiska kungahuset och Kate Moss.

Kontrasten mellan stilrent och couture

Kjolar och överdelar i delikata textilier, som faller graciöst och framhäver mjuka rörelser och ett skirt flöde = Kate Halfpennys signum. Halfpenny är bruden som är bekväm med vuxen glamour och romantik. En meningsfull betydelse och del i Kates design är att väva samman olika stilelement, både klänningar, delar och byxdressar i väl valda material som t.ex. organza, siden, paljetter och satin.

 

En trädgård av inspiration

Är du en dagdrömmare som står på stjärnstoff och drömmer om sommar? En sångfågel på en gren i romantisk flora, galen i kärlek, eller en konstnär som andas luft på atlantis? 20 år bak i tiden var modet för bruden fortfarande traditionellt, med lite utrymme för att uttrycka personlig stil. Hennes design idag fängslar olika stilepoker, med exklusiva material, som får bruden att känna sig säker i sig själv. De olika stilarna i hennes kreationer är grunden för Kates kreativa utlopp – att själv få definiera och uttrycka sin egen stil. Och det är en hel ensemble av iögonfallalande, och vackra stycken att välja från!


Barnsligt skicklig

Hennes senaste kollektion, The Air That We Breathe, är en samling av klänningar och tvådelade plagg. Ett skickligt hantverk, och grafiska linjer i kombination med flytande och omtänksamma tyger. Totalt 16 försiktigt, och vackert utformade mönster och delar, som är uppkallade efter platser i London. Varje stycke har sin charm och är varsamt framtagna med fina och ytbehandlade tyger – allt för att säkerställa kvalitet, och förbereda inför ett och annat fläckmisstag..

 

Självsäker, bortskämd Half och älskad

Varje klädstycke är en fest och hyllning för kreativitet, och innovation. Kate väver samman en stor skicklighet i sin design, och sammanflätar vintage med moderna klassiker. Känslan som hon önskar drapera, och förmedla vidare i sina kreationer, är utrymmet att vare sitt bästa jag och känna sig bekväm med att uttrycka det! Det bjuder in till en cool brud, som tar sin plats. En mångsidighet som är stilorienterad och utbytbar, och inte minst bekväm och kärleksfull.

 

Take a walk on the bright side

Flyg till månen, med böljande byxdressar och kjolar i genomskinlig tyll. Lager på lager i symbios med nutid och dåtid, lugn och rymd. Kate för ihop det förflutna, och låter vår tids dörrar stå på glänt. Fyll upp ett stort glas vatten, och gå på en promenad genom tidsepokerna, med Kate Halfpenny.