Skräddarsy din drömklänning med Bespoke

Redan vid första provningen känner du att klänningen och du är ett. Det är precis så det känns när en duktig designer tar hand om dig och ser till att du får en klänning som du kan skrida fram i, som du kan säga “ja” i och som du kan dansa i. En klänning som uttrycker den du är och vill vara på den där alldeles speciella dagen – och som du kanske kan fortsätta att använda!

Gift dig i en klänning som garanterat är unik

Bespoke – eller skräddarsytt – betyder att du får en klänning sydd för dig efter dina önskemål, visualiserade av en designer som översätter dina tankar och drömmar i tyg. Vi träffar Susanne Beskow, designer på van Deurs, som gör brudklänningar på beställning. För henne börjar arbetet med en konsultation där hon möter kunden och pratar om önskemål, stil, personlighet, siluett och material. Hon tolkar, rekommenderar och guidar kunden i processen, samtidigt som hon lägger till sin kreativa touch.

”Som designer gör jag min version av drömplagget,” säger Susanne. ”Det är viktigt att kunden känner att det är hennes personlighet som kommer fram eftersom det är hennes dröm som ska gå i uppfyllelse. Jag vill lyfta fram det bästa ur hennes förutsättningar och se till att hon blir sitt allra bästa jag inför det här tillfället.”  

 

Så fick Helena sin drömklänning

Helena gifte sig en sommar för ett par år sedan, och funderade mycket på vilken typ av klänning hon ville ha. Hon var inte bekväm med att gå och prova klänningar i brudbutiker, men när hon gick där och tänkte formades en idé om vad hon önskade sig. Efter lite skissande tog hon kontakt med Susanne Beskow på van Deurs, eftersom hon ägde flera av märkets kläder sedan tidigare. Helena och Susanne träffades i februari för att prata form och för att skissa på hur drömklänningen skulle se ut. Vid nästa möte tittade de tillsammans på material och delade tankar om form och silhuett. Sedan gjorde Susanne en toile – en klänning sydd i enkel bomullsväv som draperas direkt på kroppen, och som man använder för att arbeta fram formen till den färdiga klänningen. När toilen är utprovad och godkänd monterar man ner den och skär ut plaggdelarna i det riktiga tyget. Delarna tråcklas sedan ihop och provas innan de sys ihop till den slutliga klänningen.

IMG_5305.jpg Foto – van Deurs
 

Idéerna förverkligades tillsammans med designern

Helena berättar att klänningsskapandet var en värdefull process som var till bara för henne, med designern som enda sällskap. Att klänningen växte fram ur hennes skiss med hjälp av designerns kreativa bidrag, och att Susanne föreslog många detaljer som hon själv inte hade kunnat tänka ut. Bland annat att korsettlivet inte gick ihop med klänningen utan lämnade en bit av ryggen bar, vilket Helena verkligen gillade

”Det var en trygghet att ha en klänning anpassad efter hur jag ser ut,” säger Helena. ”Den föll perfekt, vad jag än gjorde och hur jag än rörde mig. Den kom faktiskt väldigt nära ursprungstanken, och liknade min första skiss. Nu hänger den i garderoben, men eftersom den är tvådelad kommer jag att kunna använda delarna var för sig.”

 

IMG_5247_bw.jpg Foto – van Deurs

Mer om Bespoke

– Räkna med att det tar ett halvår att ta fram en färdig klänning.
– Du träffar designer/skräddare minst fem gånger för konsultation, skissmöte och avprovning.
– Det kostar ca 30 000 kr plus material för en toilette med hel klänning och korsettliv.
– Gör gärna ett moodboard där du kan klistra in bilder från tidningar, skissa själv och skriva ner idéer. Det kan vara ett bra sätt att börja processen. 

Wedsly tipsar!

Susanne och van Deurs med unika accessoarer hittar du i Wedslys vänner!

VanDeurs_1049_4.5.jpg Foto – Magnus Skoglöf