Underkläder från dag till natt

Inte nog med att du ska välja brudklänning, skor och accessoarer till ert bröllop så ska du också välja underkläder, både att ha under klänningen och senare till natten. Många blivande brudar väljer att ha två set, ett lite mer funktionellt och diskret och ett annat som är mer utmanande och sensuellt.

Vissa upplever att det är svårt att veta hur man ska tänka kring just underkläder till bröllopet. Vi har pratat med Samira Sabri, ägare till Samiras underkläder på Södermalm i Stockholm, om hur du väljer rätt underkläder till bröllopet och vad som är populärt och trendigt just nu.

Vad ska man tänka på när man väljer underkläder till bröllopet? 

Först och främst är det olika för alla beroende på brudens form och beroende på typ av brudklänning. Många sömmerskor vill därför att bruden först ska välja ut sin bh, för att vara säker på att den matchar klänningen. Det är därför viktigt att du tar med dig bh:n som du tänkt att ha på bröllopet, för att försäkra dig om att den passar till resten av klädseln. Det allra viktigaste är självklart att det är rätt passform och storlek, och då kan det vara en bra idé att besöka en underklädesbutik, ifall du är osäker.

Nuförtiden är många klänningar djupt skurna i ryggen. Många brudar väljer därför att tejpa brösten eller att använda sig av en Free Bra. Ett stort utbud av bröllopsklänningar håller brösten på plats, med en inbyggd korsett och då behövs inte alltid en bh. Det är alltså upp till var och en vad man känner sig bekväm med.

Vad är populärt och trendigt just nu?

Ljusa färger är en återkommande trend, som t.ex. off white eller champagnefärgat. Fokus ligger mer på diskreta underkläder, som ska synas så lite som möjligt under klänningen snarare än spets. Underkläder är alltså inte lika trendstyrda som klänningar eller kavajer, men klassiska former och stilar är fortsatt populära, så behåll gärna dina blå strumphållare som ett fint inslag på ert bröllop! Vad gäller morgongåvor, är lättklädda underklädesbilder, som också kallas för budoirbilder en het trend att ge till sin partner. De är väldigt fina att sätta i ett fotoalbum, som ett vackert minne av er bröllopsdag.

 

Hur bör man tänka om man vill bära shapewear? 

Shapewear är oftast inga snygga grejer, men för vissa klänningar är det ett måste. De fyller en viktig funktion som håller in och stramar åt figuren, vilket kan vara skönt ifall man vill ha det så! Brudar fokuserar generellt mer på passform än snygga underkläder. Stil spelar också roll, men det är vanligt att bruden byter till sexiga och djärva underkläder till kvällen. Ett svart eller rött set i spets, med vackra detaljer är ett frekvent inslag när det gäller ombyte av underkläder.

 

Vilka märken kan du rekommendera? 

Det Franska märket Aubade, vars sortiment är fullt med sensuella underkläder och passar bra för din bröllopsnatt. Andra märken att hålla ögonen på är Fantasie, Primadonna och Empreinte.