FÖRETAGSREGISTRET WEDSLYS VÄNNER Allt ni behöver till bröllopet
Skapa konto Logga in
Inspiration ♡ Mode ♡ Tips ♡ Guider – Allt för bröllopet
EdBlog
Foto – Agnes Black Photography

Vägen till den perfekta bröllopslooken

Tips från Wedslys makeupexpert – Anna Göransson Södergren / In Care Of

Bröllopsdagen är oftast den dag då man vill känna sig som absolut snyggast, och de flesta vill helst också kunna känna igen sin egen spegelbild. Makeup och hår är oerhört personligt, och när man ska gifta sig är det viktigare än någonsin att hitta sin “look”, alltså det man trivs som allra bäst i. Så vad ska du tänka på när det gäller makeup och hår till ditt bröllop? Här guidar vi dig till hur du blir ditt vackraste jag!

 

Allt börjar med inspirationen

En bra start för att hitta den perfekta bröllopslooken är att söka efter inspiration, och ett enkelt moodboard är en bra utgångspunkt för att ta fram din bröllopsstil. Du vill såklart hitta en fin helhet med klänning, blommor och ett eventuellt bröllopstema, så fundera på vad som passar just dig. Romantiskt, klassiskt, bohemiskt, art deco? Försök att sätta ord på dina tankar, det underlättar i sökandet av referensmaterial. Ju tydligare du kan beskriva dina önskemål och tankar, desto enklare är det såklart för din stylist att uppfylla dina förhoppningar. På Pinterest hittar du massor av färdiga moodboards att inspireras av.

Hitta rätt stylist för dig

Att boka hår- och makeupartist till bröllopet kan vara en utmaning, och en situation som är ovan för de flesta. Men det lönar sig att göra ordentlig research. Det är givetvis viktigt att hitta någon som kan sin sak, men gärna också någon som delar ditt tycke och smak. Det är även av stor vikt att ni får en fin personkemi eftersom ni ska spendera flera timmar tillsammans på bröllopsdagen. Du behöver inte ha en glasklar bild av hur du ska se ut, det kommer man ofta fram till tillsammans, men att veta vad man gillar och inte är en bra start. Att sedan låta proffsen komma med sina tankar och idéer brukar ge en bra synergi. I jakten på rätt stylist kan det vara en bra start att höra sig för bland vänner som redan gift sig. Är det någon av dem som du tyckte var extra vacker som brud? Börja där! Kika också i företagsregistret Wedslys vänner, där hittar du massor av duktiga makeup-artister och hårstylister.

Tänk praktiskt och tidlöst

Utöver att du ska trivas och känna dig vacker som en dag så är det även viktigt att tänka praktiskt, och det är smart att fundera över sina förutsättningar innan man bestämmer sig för vilken väg man ska gå. Har du till exempel ett hår som väldigt lätt hänger ut sig bör du kanske denna dag överväga att ha håret uppsatt istället för utsläppt. Och att experimentera med sin makeup kan vara jättekul, men bröllopsdagen brukar inte vara rätt dag att ta ut svängarna på. Det kan snarare vara värt att tänka mer tidlöst och välja något man känner sig bekväm i.

Prova looken innan dagen D

Tar du hjälp är det alltid att rekommendera att boka en testomgång så att du och din stylist i lugn och ro kan diskutera hur ni ska göra. Du får då möjlighet att känna efter om det du tänkt dig faktiskt känns bra, eller om det behövs justeringar. Stylisten/makeupartisten får då också chansen att bekanta sig med ditt hår och din hud, vilket underlättar valet av look och produkter. Väljer du att styla dig själv så är det självklart också en bra idé att prova ut stilen ordentligt innan det är skarpt läge. 

 

Undvik stress – planera ordentligt

När den stora dagen är kommen är det viktigt att se till att ha en bra planering och tillräckligt med tid. Att göra en snygg makeup och uppsättning kan gå fort, men att få det att hålla tar oftast längre tid. Timmarna i sminkstolen är dessutom den perfekta uppladdningen för livets fest, så se till att njuta av varenda sekund. Tänk också på att införskaffa ett litet påbättringskit, som bör innehålla ett transparent puder, det du har på läpparna, hårspray och några extra hårnålar. Ett sista tips är att avsätta några minuter i sminkstolen även för den blivande brudgummen – en snabb polering är bra för både självkänslan och bröllopsfotografierna. 

Lycka till på vägen!

Du kanske också gillar

Möt Wedslys vänner

Vi finns på Instagram

@wedslywedding