FÖRETAGSREGISTRET WEDSLYS VÄNNER Allt ni behöver till bröllopet
Skapa konto Logga in
Inspiration ♡ Mode ♡ Tips ♡ Guider – Allt för bröllopet
EdBlog
Fotograf – Lennarth Sundberg

Vilken bröllopsfrisyr passar du i?

Mängden bruduppsättningar är lika vackra, som de är oändliga, men det finns något som passar just dig. Frisören Jenny Gadell, från Salong VITA i Stockholm, delar med sig av sina bästa råd för bröllopsfrisyrer. Brudbukett, blomsterkrona och corsage skapad av Wedslys floristexpert, Sarah Angelsiöö från Gullvivan Stockholm.

Hur förbereder man sin bröllopsfrisyr?

Innan du bestämmer dig för vilken look du ska ha på håret när ni gifter er, är det bra att tänka på vad som är viktigt för just dig. Vad trivs du bra i, och hur du vill minnas er stora dag! Det finns många urval för dig som ska gifta dig på sommaren. Oavsett om du vill vara stilren, eller väljer en klassisk, trendig, eller bohemisk håruppsättning, så är det viktigaste att du känner dig vacker och bekväm. Tänk på att ert bröllop är en upplevelse som ni aldrig kommer att glömma!

”Jag rekommenderar dig att se efter helheten i både klänning, blommor och bröllopstema för att underlätta inspirationssökandet, och val av bröllopsfrisyr.” 


Välj rätt hårstylist!

Att välja rätt frisyr är en väsentlig del av brudutseendet. Det kan vara en utmaning att hitta rätt hårstylist, men det lönar sig med noggrann research. Beskriv dina önskemål på ett tydligt sätt, ifall du ska ta hjälp av en stylist. Då blir det enklare för stylisten att uppfylla dina förväntningar. När du har kommit fram till vilken stil du vill ha, är det dags att boka tid för provuppsättning. Tänk på att du ska komma bra överens med stylisten, så att du har någon som möter, och förstår dig. Det är ändå din dag, som det handlar om!

Prova din uppsättning

Att låta proffsen beskriva sina tankar och idéer, brukar ge ett bra resultat. Oftast skräddarsyr din hårstylist en brudfrisyr som passar din ansiktsform, hårkvalitet, och stil som ska hålla under hela dagen och kvällen. Prova gärna din brudfrisyr med den makeup du ska ha, i lugn och ro före din bröllopsdag – på så sätt, kan du justera eventuella brister, och hinna se över fler alternativ. Bröllopsdagen är absolut inte rätt dag att prova sin uppsättning på, det är dagen där du ska känna att du, och allt omkring dig är tip top!

På bröllopsdagen

Undvik stress i den mån det går. Se till att det finns en bra planering, och boka tillräckligt med tid i programmet för styling. Många saker t.ex. bruduppsättning, makeup, och foto brukar dra ut på tiden. Därför är det bra med extra utrymme på varje punkt, speciellt om du vill njuta av en champagnefrukost och dagen i stort!

Bruduppsättningar som passar de flesta

Här har jag samlat ett par drömmiga bruduppsättningar för att hjälpa dig att hitta den perfekta bröllopsfrisyren. För dig med långt, eller kort hår, eller till dig med färgat hår som vill matcha färgton med brudbukett.

En tidlös look

Dessa looks är alltid trendiga, och väldigt populära på sommaren. Från långa, och lösa vågor till glamorösa lockar som passar varje ansiktsform, hårstruktur, och längd.

Detaljrika frisyrer

Små, eller stora blommor passar perfekt till den romantiska hårstilen, och kan göras i olika stilar om man vill framhäva t.ex. flätor, eller lockar. Det går jättebra att para ihop blommor i håret med en mängd olika brudklänningar, och ett tips är att ha en naturlig makeup till, dock helt beroende på vad du vill ska framhävas.

4.jpg Fotograf – Lennarth Sundberg

Eleganta uppsättningar

Om du gillar glamour, lyx eller golden age, då är de tidlösa Hollywood-vågorna (även kända som Golden Age-vågor) något som skulle passa dig. En annan variant är sidodel! Om du letar efter en enkel, sofistikerad, och elegant brudfrisyr – är detta ett perfekt val för dig! Ansiktet får en annan betoning när man sätter upp halva håret, och det är extra smickrande att den lyfter fram både ögon och kindben.

Vintage

Denna variant går aldrig ur stil, och är en underbar vintage frisyr, som är också supersmickrande på alla ansiktsformer. Utseendet är polerat, elegant, och sexigt, utan att vara helt retro. Nyckelelementet, är att separera de stora vågorna på varsin sida, och släta ut dem.

2.jpg Fotograf – Lennarth Sundberg

Om du har färgat hår eller vill framhäva din naturliga färg 

Frisyren här, ligger åt det mer klassiska hållet: Denna är väldigt “mjuk”, och behöver inte lika mycket avancerad färdighet. För dig som har balayagehår, är detta ett utmärkt val som passar bra in på dina vågor. Oavsett hårfärg, så kommer den att lyfta de olika tonerna på ett väldigt vackert sätt.

För dig som vill locka håret

Stora lockar, blommor, hårsmycken, eller diadem kan vara avgörande detaljer till din bröllopsoutfit. Denna hårstil är ett perfekt inslag för elegans, eller tillsammans med en härlig fuskpäls (ja, de finns!) på en vintrig dag, och fungerar dessutom utmärkt till alla hårlängder. Om du inte är född med naturliga lockar, krävs det extra arbete för att skapa looks som denna. Beroende på hårets längd – avsätt tillräckligt med tid ihop med din stylist, så att ni har tid att arbeta fram magin!

6.jpg Fotograf – Lennarth Sundberg

Klassisk herrfrisyr för honom

När det kommer till herrfrisyrer, är det viktigt att tänka på vad man har för ansiktsform, samt tiden som du behöver lägga på styling. Precis som för bruduppsättningar, är det bra att googla till sig inspiration, både om man gör frisyren själv, eller med hjälp av en stylist.

The French crop

En french crop är lätt att sköta, sparar tid, och är väldigt tacksam att styla. Den är kortklippt på sidorna, och lite längre upptill, men fortfarande smidig och riktigt trendig. Det är alltid ett plus att lägga mer tid (ursäkta tjatandet, men bra tidsplanering är allt!) på att göra det lilla extra, t.ex. lyxiga behandlingar som ansiktsmasker, vaxning av öron, näsa, eller skägg. Ni vet nog vad ni gillar bäst! Avslutningsvis önskar jag er ett stort lycka till, och hoppas att det blir som ni har drömt om!

Du kanske också gillar

Möt Wedslys vänner

Vi finns på Instagram

@wedslywedding